Ovako investoi metallurgiaan Imatralla

8.12.2017 klo 10.35
Ovako on päättänyt investoida uuteen vakuumipumppujärjestelmään Imatran tehtaallaan parantaakseen tuotantoprosessia ja tehtaan kokonaiskapasiteettia.

Investointi korvaa aikaisemman järjestelmän ja sen myötä tehtaan vedenkulutus vähenee noin 20 prosenttia ja tehtaan hiilijalanjälki pienenee. 

Vakuumikäsittely on tärkeä vaihe nykyaikaisessa teräksenvalmistuksessa. Sen avulla poistetaan terässulaan liuenneita kaasuja, jotka voisivat heikentää teräksen mekaanisia ja fysikaalisia ominaisuuksia sekä laatua.¹

– Investoinnin avulla pystymme jatkossakin täyttämään asiakaslupauksemme. Samalla se auttaa meitä vähentämään vedenkulutustamme 20 prosenttia ja hiilijalanjälkemme pienenee, sanoo Imatran liiketoimintayksikön johtaja Janne Pirttijoki. 

Ovakon Imatran tehdas tuottaa niukkaseosteisia pyörötankoja ajoneuvo- ja konepajateollisuuden vaativiin sovelluksiin. Imatran terästä käytetään monissa kohteissa kuten laakereissa, kivenjalostus- ja kaivostyökaluissa, kiinnittimissä ja hydraulisissa komponenteissa. 

¹ http://ispatguru.com/vacuum-degassing-processes-for-liquid-steel/