Katri Kivihaka, tuotekehitysinsinööri, SSAB, Hämeenlinna

Katri Kivimäki

KLO 9 MAANANTAIAAMUNA MINÄ YLEENSÄ…
tarkistan sähköpostit, laadin viikon To do -listaa ja juon kupposen kahvia työkavereiden kanssa.

MITÄ TEET SSAB:LLÄ?
Työskentelen maalipinnoitettujen tuotteiden tuotekehityksessä, missä kehitämme esimerkiksi täysin uusia pinnoitteita tai parannamme jo olemassa olevia tuotteitamme.

MINKÄLAINEN URAPOLKU TOI SINUT TÄHÄN TEHTÄVÄÄN?
Pian valmistuttuani yliopistosta sain nykyisen paikkani vastaamalla työpaikkailmoitukseen. Siitä lähtien olen päässyt kehittämään osaamistani tämän tehtävän vaihtelevien haasteiden parissa.

MITÄ OLET OPISKELLUT?
Minulla on diplomi-insinöörin tutkinto materiaalitekniikasta. Opiskelin Tampereen teknillisessä yliopistossa pääaineenani polymeeriteknologia.

MILLOIN TULIT SSAB:LLE TÖIHIN?
Tulin entisen Ruukin palvelukseen vuonna 2006.

MISTÄ PIDÄT ENITEN NYKYISESSÄ TYÖSSÄSI?
Siitä, kuinka tehtäväni ovat muuttuneet sitä mukaa, kun tietoni ja kokemukseni ovat kehittyneet. Tehtäväni ovat entistä monipuolisemmat ja uusia haasteita tulee vastaan koko ajan. Minusta on myös mukava työskennellä tiiminä muiden kanssa kohti yhteistä päämäärää.

MITEN PIDÄT OSAAMISESI AJAN TASALLA?
Olen osallistunut useisiin koulutuksiin, esimerkiksi projektinhallinnan koulutukseen, ja olen päivittänyt tietotekniikkataitojani, jotta työntekoni olisi tehokkaampaa. Lisäksi luen alan uutisia ammattilehdistä ja osallistun mahdollisuuksien mukaan konferensseihin ja seminaareihin.

KERRO JOKIN ESIMERKKI SIITÄ, MITEN OTAT TURVALLISUUDEN HUOMIOON ARJESSASI.
Käytän oikeanlaisia suojavarusteita laboratoriossa tai tuotannossa työskennellessäni, ja pyydän neuvoja ja ohjeita etukäteen, jos olen epävarma jostakin.

MIKÄ HAASTAA SINUT TÄSSÄ TYÖSSÄ?
Tilanteen tasalla pysyminen, kun projekti on laaja kokonaisuus, ja aikataulu on tiukka.

MITEN TEET TÖITÄ ASIAKKAIDEN KANSSA?
Tapaan asiakkaita yleensä koeprofilointien tai muiden koemateriaalin arviointien yhteydessä. Silloin tehtävänäni on tietysti kuunnella asiakkaan kokemuksia tuotteesta ja vastata tuotetta koskeviin teknisiin kysymyksiin, ja lisäksi arvioida, kuinka hyvin pinnoite toimii tuotekehityksen näkökulmasta.

SSAB ON GLOBAALI YRITYS. MITEN TÄMÄ NÄKYY ROOLISSASI?
Yhteistyö tiimimme uusien, kansainvälisten jäsenten ja uusien kollegoiden kanssa on ollut mielenkiintoista.

MIKÄ ON SINUN SUURIN PANOKSESI SSAB:N MENESTYKSEN ETEEN?
Parhaillaan tärkein tehtäväni on vastata suomalaisilla tuotantolinjoilla tehtävistä koeajoista, joissa testataan ruotsalaisten maalipinnoitettujen tuotteiden valmistamista maalipinnoituslinjoillamme siten, että laatuvaatimukset täyttyvät, vaikka tuotantopaikka vaihtuukin.

TYÖPÄIVÄ TAKANA – MITÄ TEET?
Nautin perhe-elämästä mieheni ja kahden poikani kanssa sekä harrastan liikuntaa ja teen käsitöitä aina, kun se on mahdollista.

TERÄSTÄ ON KAIKKIALLA. NIMEÄ OMA SUOSIKKISI TAI ENITEN KÄYTTÄMÄSI TERÄSTUOTE.
Jokin, mitä ilman en voisi elää? Jääkaappi!☺

MINKÄ NEUVON ANTAISIT POTENTIAALISELLE TULEVALLE KOLLEGALLESI?
Suuressa yrityksessä on paljon opittavaa, mutta kysy tarvittaessa rohkeasti neuvoa. Yhdessä voimme ratkaista ongelmat, sillä kukaan ei tiedä kaikkea.

KENELLE HALUAISIT LÄHETTÄÄ TERVEISIÄ?
Haluaisin kiittää Kankaanpään maalipinnoituslinjan työntekijöitä hienosta yhteistyöstä keväällä ja kesällä tekemiemme linjakoeajojen aikana. Jatketaan samaan malliin!

 

Teksti ja kuva: SSAB