Miia Kiviö, Technology Manager, Aurubis

Miia Kiviö

Moni yritys ympäri Suomea on kansainvälinen yhtiö – ainakin esittelypuheissaan.
Myös Aurubis on kansainvälinen yhtiö, eikä se ole teknologiapäällikkö Miia Kiviön kohdalla pelkkää sananhelinää.

– Halutessani voisin käyttää suomen lisäksi neljääkin eri kieltä päivittäisessä työssäni: englantia, saksaa, ranskaa ja ruotsia, naurahtaa Kiviö.

Kiviö vastaa Aurubiksen Porin-tehtaalla tuotteiden laadusta, teknisestä kehityksestä, prosessi- ja tuotekehityksestä, investoinneista sekä ympäristöstä. Hän johtaa yhdeksän asiantuntijan tiimiä.

”Halutessani voisin käyttää suomen lisäksi neljääkin eri kieltä.”

Työtehtävä on monipuolinen. Se tarkoittaa isojen linjavetojen suunnitteluja ja valvomista, mutta myös pienien yksityiskohtien hiomista. Toisinaan hän tekee tätä yhteydenpidossa konsernin muiden yksiköiden kanssa.

– Roolissani on viikoittain raportoida koko konsernin bisnes-puolen johdolle Saksassa. Muiden, ympäri maailmaa olevien valssaamoiden kanssa olen tekemisissä kuukausittain, kertoo diplomi-insinöörin koulutuksen hankkinut Kiviö.

Kansainväliset tehtävät sopivat hänelle hyvin, sillä pääkaupunkiseudulla nuoruutensa viettänyt Kiviö on asunut myös Saksassa, Japanissa ja Malesiassa.

Tropiikista tie toi kuitenkin Poriin ja Aurubikseen keväällä 2015. Miljoonakaupunkien vaihtuminen länsirannikon helmeen ei tuottanut ongelmia, vaikka elo Porissa saattaakin olla hieman erilaisempaa kuin esimerkiksi Malesiassa.

– Tietenkin alussa hieman jännitti, miten tänne sopeutuu, kun ei tietänyt Porista oikein mitään. Eivätkä kaikki ennakkoajatukset olleet vain positiivisia.

Pelot olivat kuitenkin turhia. Kiviö on perheineen löytänyt Porista itselleen uuden kodin, jossa on hyvä asua ja elää.

– Varsinkin pienten lasten perheille tämä on todella hyvä kaupunki. Täällä on kaikki tarvittavat palvelut ja erinomaiset harrastusmahdollisuudet, mutta ei ole sitä samaa ruuhkaa, kiirettä ja stressiä kuin esimerkiksi pääkaupunkiseudulla.

Mutta ei perhe- ja työarki täysin stressitöntä Porissakaan ole. Siihen Kiviöllä on kuitenkin keino, millä viimeisetkin stressinrippeet lähtevät.

– Harrastan joogaa! Jooga on fyysisesti haastavaa ja saa pään tyhjentymään kaikesta muusta. Namaste.

 

Teksti ja kuva: Aurubis