Huippututkimus

Huippututkimus

tutkimus
Yritysten kilpailukyky perustuu ensisijassa monipuoliseen osaamiseen ja innovatiivisuuteen. Liiketoiminnassa korostuu erikoistuminen, tuotteiden jalostusasteen nousu ja jalostusketjussa eteenpäin siirtyminen. Metallienjalostusyrityksillä, yliopistoilla ja tutkimuslaitoksilla on pitkät perinteet yhteistyöstä varmistamassa suomalaisen metallien jalostuksen tutkimus- ja innovaatiotoiminnan säilymisen maailman kärjessä.

Klusterin korkeatasoinen tutkimus ja opetus ovat tärkeitä kilpailukyvyn elementtejä. Siihen liittyvän tutkimuksen ja koulutuksen tason määrätietoinen nostaminen luovat tulevaisuuden menestykselle olennaisen pohjan. Metallinjalostajat työskentelevät Tekesin, SHOK:n ja niiden tutkimusohjelmien rahoituksen varmistamiseksi.

Metallien jalostusyrityksiä on mukana metallituotteet ja koneenrakennus -alan strategisen huippuosaamisen keskittymä FIMECCin sekä energian ja ympäristön strategisen huippuosaamisen keskittymä CLEENin tutkimushankkeissa. Lue lisää FIMECCin ja CLEENin sivuilta.

Yhdistys ja sen jäsenyritysten edustajat toimivat Oulun yliopiston Terästutkimuskeskuksen tukiryhmässä.

Metallinjalostajat ry:n yritykset perustivat Teknologiateollisuuden 100-vuotissäätiön yhteyteen vuonna 2009 rahaston, jonka tarkoituksena on edistää metallien valmistuksen koko jalostusketjun kattavaa teknologian ja liiketoiminnan tieteellistä tutkimusta, opetusta ja opiskelua yliopistoissa, korkeakouluissa ja tutkimuslaitoksissa. Apurahoina jaetaan noin 300 000 euroa vuodessa mm. opiskelijoiden ulkomaan opintoihin ja jatko-opintoihin. Rahaston jäsenyritykset ovat Outokumpu, Outotec, Rautaruukki, Boliden ja Ovako.  Lue lisää Metallinjalostajien rahaston  nettisivulta.