Metallinjalostajan palkinnot jaettiin tunnustuksena innovatiivisesta ja laaja-alaisesta osaamisesta alalla

11.12.2017 klo 12.19

Metallinjalostajat ry                                                                                
Tiedote

Julkaisuvapaa 12.12.2017 klo 12

Metallinjalostajan palkinnot luovutettiin maanantaina kuudelle alan yrityksissä työskentelevälle henkilölle metallienjalostuksen hyväksi tehdystä työstä. Palkinnon suuruus on 10 000 euroa/palkinnonsaaja. Lisäksi kukin palkittu sai Pro Finlandia -palkitun kuvanveistäjän Toivo Jaatisen muotoileman pronssisen reliefin.

Perusteluiden mukaan palkittuja yhdistää jatkuva halu uuden oppimiseen, laaja-alainen asiantuntemus sekä vastuuntunto ja työhön sitoutuminen. Innovatiivisuus näkyy heidän työnsä kautta koko alan tutkimuksessa, tuotekehityksessä ja kehittämisessä. 

”Alallemme on ominaista korkea teknologinen osaaminen sekä jatkuva innovointi. Tässä palkinnonsaajien kaltaiset taitajat ja heidän laaja-alainen osaamisensa ovat avainroolissa”, sanoo Metallinjalostajat ry:n toimitusjohtaja Kimmo Järvinen. ”TKI-toiminnan merkitys on menestyksellemme ratkaiseva. Olen vakuuttunut, että korkealla osaamisella suomalainen metallienjalostus pysyy maailman johtavana uusien innovaatioiden ja keksintöjen tuottajana ja kaupallistajana”, Järvinen toteaa.

Vuoden 2017 palkinnonsaajat ovat:

  • Jauhatusteknologian myyntipäällikkö Harri Hokka, Outotec
  • Kehitysinsinööri Riku Kanniala, SSAB Europe Oy
  • Johtaja Mauri Kauppi, Outokumpu
  • Projektiosaston asiantuntija Pauli Kuisma, Boliden Harjavalta
  • Teknologiajohtaja, TkL Ilkka Lahti, Ovako Imatra Oy Ab
  • Technical Manager Rauno Peltonen, Aurubis

Tutustu palkintoperusteluihin tarkemmin oheisessa liitteessä. Nyt 16. kerran annetut Metallinjalostajan palkinnot jaettiin ensimmäisen kerran vuonna 1980.

Lisätietoja:

Kimmo Järvinen, toimitusjohtaja
Metallinjalostajat ry
p. 043 825 7642, etunimi.sukunimi@teknologiateollisuus.fi