Metallinjalostajat rakentavat puhtaampaa tulevaisuutta

Thu, 02/28/2019 - 10:32
Metalleja tarvitaan arjessa päivittäin, mutta myös ilmastonmuutoksen torjumiseen. Useissa kestävän kehityksen ratkaisuissa tarvitaan metalleja.
Näin metallinjalostajat rakentavat puhtaampaa tulevaisuutta:
1. Metallituotteet parantavat energia- ja resurssitehokkuutta ja vähentävät päästöjä. Energiantuotannossa ja liikenteessä tarvitaan useita metalleja. Teräksen avulla voidaan rakentaa kestävää infraa ja ympäristöystävällisempiä ajoneuvoja.
2. Metallit ovat uusiutumaton luonnonvara, mutta niitä voi kierrättää lähes loputtomasti. Kierrätyksen avulla metallien ominaisuuksia voidaan jopa parantaa. Terästeollisuus on puolittanut päästönsä reilussa 50 vuodessa, ja tulevaisuudessa tavoitteena on hiilidioksidipäästötön tuotanto. 
3. Metallien jalostuksen ympärillä on paljon yritysten ja yliopistojen tekemää tutkimusta, innovaatioita ja palveluita. Tämä yhteistyö vie Suomea kohti hiilineutraalia yhteiskuntaa. 
4. Metallien jalostus tuottaa valtiolle viennin ja verotuksen kautta tuloja hyvinvoinnista ja ympäristöstä huolehtimiseen.
 
Suomi on vähähiilisen teollisuuden suunnannäyttäjä. Pidetään huolta sen toimintaympäristöstä ja toimitaan esimerkkinä muille jatkossakin. 
 
Katso video: